Ekoseminarium 5.10. i Villa Lande, Kimito. Här hittar ni dagens föreläsningsmaterial!

5 oktober, 2013

Åhörarna

Åhörarna

Dagens Ekoseminarium är nu över och de drygt 20 deltagarna fick mycket matnyttig info att ta hem och bearbeta.
Ekeseminariet ordnades i sammarbete med De Gröna i Kimitoön, ÅSP och EkoNu!. RaisioAgro bjöd på dagens kaffe och semla.

Här följer dagens presentationer:

Öppning av Lea Räisänen, De Gröna:

Krister Hildén, NSL drog en nyttig föreläsning om ekonomi:

Boris Lindgård från Ekotjänst presenterar ekoodling och maskinteknik:

Minna Oravuo från Raisio om ekospannmåls kvalité:

Helena Fabritius, ÅSP avslutar dagen:

 

Lea Räisänen från De Gröna i Kimitoön öppnade dagens seminarium

Lea Räisänen från De Gröna i Kimitoön öppnade dagens seminarium
.

Krister Hildén från NSL visar TB kalkyler och jämförelser av konventionell och ekologisk odling.

Krister Hildén från NSL visar TB kalkyler och reflekterar över ekonomiska jämförelser av konventionell och ekologisk odling.
.

Boris Lindgård, Ekotjänst berättade entusiastiskt om maskiner som lämpar sig vid ekologisk odling.

Boris Lindgård, Ekotjänst berättade entusiastiskt om maskiner och maskinteknik som lämpar sig vid ekologisk odling.
.

Minna Oravuo från Raisio visar spannmålskvalitet och olika användnings ändamål för ekospannmålen

Minna Oravuo från Raisio visar spannmålskvalitet och olika användnings ändamål för ekospannmålen
.
.

 

 

 

 

 

Mathias Weckström från Pargas Gård gav oss ekoodlarns vardag från en praktisk synvinkel.

Mathias Weckström från Pargas Gård gav oss ekoodlarns vardag från en praktisk synvinkel.

Helena Fabritius från ÅSP avrundade dagen.

Helena Fabritius från ÅSP avrundade dagen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helena avslutade med frågeställningen som ligger på mångas läppar:

Har den ekologiska produktionen resurser att producera tillräckligt med mat till världens växande befolkning ?

– eller är ekologiska produkter en ”lyxvara” ?

Detta är något som var och en själva får ta ställning till.  Själv kom jag oundvikligen att tänka på en artikel jag läst i ämnet och avslutningsvis så delar jag med mig den här, läs och begrunda.

Snabba Fakta från Ekologiska Lantbrukarna, nummer 3 oktober 2011: Mat åt alla med ekologiskt lantbruk?