Nu är programmet klart för Ekotankesmedja 2018!
Ekotankesmedjan ordnas i Helsingfors på Hotell Seurahuone onsdagen den 28 mars kl. 9:30-16:00.
Ekotankesmedjan ordnas av Projekt EkoNu! tillsammans med SLC.
Programmet för årets Ekotankesmedja har vi ställt upp som en kedja där vi går från jord till produkt/kvalité till marknad/försäljning och hur allt påverkar allting.
Det blir ett mycket intressant program med bland annat föreläsare Vibhoda Holten (VitalAnalyse: www.vitalanalyse.no/) från Norge. Vibhoda föreläser om hur man når en fruktbar jord – samband mellan jord, jordmikroliv och planta.
Raija Tahvonen, Professor på Naturresursinstitutet LUKE fortsätter sedan med en föreläsning om eventuella hälsovinster med ekomat.
Under dagen äter vi lunch i restaurang Jord där krögarparet Linda och Filip samtidigt berättar om användning av ekologiska råvaror i deras restauranger (www.restaurantjord.fi).
Vi kommer också att få bekanta oss med pilotprojektet Foodhub – en ny modell för insamling, marknadsföring och distribution av närmat (www.slc.fi/om-slc/projekt/
Ekotankesmedjan riktar sig till såväl ekologiska som konventionella odlare samt alla övriga intresserade.
Tillfället är gratis, liksom lunchen på restaurang Jord.
Anmäl dig senast 23.3.2018 till Micaela Ström, micaela.strom@nsl.fi, tfn 044-380 7771 eller Ann-Sofi Ljungqvist, ann-sofi.ljungqvist@yrkesa
Varmt välkomna!
Bekanta er med dagens inbjudan och program här: www.ekonu.fi/
Här hittar ni material från våra tidigare ekotankesmedjor: www.ekonu.fi/ekotankesmedja/