EKOTANKESMEDJA 2021 goes online!
Nytt koncept för den traditionella Ekotankesmedjan – i år ordnas den som en tredelad webbserie i mars via Microsoft Teams.
***
I fjol ställdes den populära ekotankesmedjan tyvärr in på grund av Covid-19 pandemin och i vår måste vi acceptera att pandemiläget inte ännu blivit bättre. Så vi får leva ett tag till med att inte kunna träffas fysiskt. Därför har nu arrangörerna Projekt EkoNu 3.0 och Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund, SLC tagit beslutet att genomföra Ekotankesmedja 2021 via webben.
Det blir ett annat upplägg på ekotankesmedjans program, istället för en heldag blir det nu en serie av kortare föreläsningar på ca 2h/dag inklusive diskussion. Ett mångsidigt program utlovas under huvudtemat ”kolinlagring och regenerativ odling på ekogården” med föreläsare från Finland, Sverige och Kanada. Även aktuellt kring ekomarknaden, stödberedningen och nya ekoförordningen behandlas under dagarna.
DAG 2/3
Ekotankesmedjans andra dag, onsdag 17.3. kl. 10:00-12:00 fokuserar på kolinlagring och praktiska erfarenheter från Sverige.
Vi har från Sveriges lantbruksuniversitet med oss Thomas Kätterer, professor i systemekologi, som redogör för teorin och potentialen av kolinlagring i jordbruksmark baserat på långliggande försök i bland annat Sverige. Erfarenheter av kolinlagring i praktiken, exempel Gröna fältet på Slätte gård, kommer projektledare Olle Ryegård för Slätte Ekodag att dela med sig av. Vi avslutar dagen med att höra vad som är på gång i Finland genom Carbon Action Svenskfinland och Anne Antman, projektchef, BSAG.————
TIDTABELL:
10:00 Välkomsthälsning (dagens moderator)
10:05 – 10:35 Kolinlagring i jordbruksmark, Thomas Kätterer
>diskussion/frågor
10:45 – 11:20 Kolinlagring i praktiken, exempel Gröna fältet på Slätte ekogård, Olle Ryegård
>diskussion/frågor
11:30 – 11:50 Nytt från Carbon Action Svenskfinland, Anne Antman
>diskussion/Frågor
16:00 Avslutningsord/sammandrag (dagens moderator)
————
Ekotankesmedjan är gratis och öppen för alla intresserade, ekologiska som konventionella producenter och aktörer.
Anmälning till alla tre tillfällena eller en enskild dag till micaela.strom@nsl.fi eller ann-sofi.ljungqvist@yrkesakademin.fi.
Efter anmälan får du en mötesinbjudan till din e-post och via länken ansluter du till webbinariet som äger rum via Microsoft Teams. Länken till mötet skickas ut en dag före webbinariet.
VARMT VÄLKOMNA!