Temadag för ekologiska & närproducerade livsmedel i den offentliga måltiden, Malax

Datum/Tid
02.10.2014
16:00-19:30

Plats
Yrkesakademin i Österbotten, Campus Kungsgården


Välkommen till EkoCentrias projekt Hållbara Upphandlingar (KeHa) och YA!´s projekt EkoNu!´s

Inspirationsdag 2 oktober 2014

Tillfället är en temadag för ekologiska och närproducerade livsmedel i den offentliga måltiden. Målsättningen med temadagen är att vi bekantar oss med Örebro Stads matstrategi . Korsnäsbördiga kostchefen Åsa Sandholm berättar för oss, hur man inom Örebros matservice lyckats höja mängden ekologiska och närproducerad produkter. Samtidigt bekantar vi oss med YA! Campus Kungsgårdens nybyggda utrymmen.

Tid: torsdag 2 oktober 2014, kl. 16- 19.30
Plats: Campus Kungsgården, Kungsgårdsvägen 37 A, Gamla Vasa YA! Restaurang Fyrklövern

Program (Program i PDF format klicka HÄR!)

16:00  EkoNu! projektets projektkoordinator Kristina Linde öppnar inspirationsdagen.
Smakprovsbuffé av närodlade och ekologiska produkter
YA! Restaurang Fyrklövern
Yrkeslärare Mikael Styris presenterar menyn
16:45- 17:15 Campus Kungsgårdens matservice
Vik.kostchef Carita Ståhl informerar och visar runt
17:30-18.45 Örebro Stads matstrategi Kostchef Åsa Sandholm berättar bl.a. om hur Örebro stad lyckats öka mängden ekologiska produkter i stadens matservice. Åsa ger konkreta exempel och tips från sin vardag i Sverige.
19:00 – Kort genomgång av matsedlarna inom Malax kommun
Husmor Ann-Helén Ståhl
Ca 19:30 Vi avslutar inspirationsdagen

Inbjudna: Storkökspersonal inom Malax kommun och Yrkesakademin i Österbotten.
För mera information kontakta Ann-Sofi Ljungqvist tfn 044-750 3220 eller Ann-Helén Ståhl tfn 06-347 16 21
Anmälningar senast måndag 29.9.2014 till Ann-Sofi Ljungqvist eller Ann-Helén Ståhl.