Inspirationsdagar för ekologiska köttproducenter i Karis
Datum/Tid
11.06.2014 – 12.06.2014
10:00-16:00
Plats
Yrkesskolan Axxell, Kocklandslagets övningskök
Västra Nyland en växande matregion
Välkomna till inspirationsdagar för ekologiska köttproducenter
Tid: 11- 12. juni 2014. Kl. 10.00- 16.00
(tidpunkten för följande tillfälle bokas tillsammans med deltagarna)
Plats: Stabsgatan 16, 10300 Karis
Lärare: Kock Pontus Berglund
Arrangör: EkoNu! – Ekoprojekt för Svenskfinland
Den första dagen får ni mera info om inspirationsdagarnas innehåll. Program dag 1 och 2 hittas HÄR!
Dagarna utgår från råvarans betydelse för meny sammansättningen. Särskild fokus läggs på ekologiska och säsonganpassade råvaror.
En förståelse skapas kring hållbara värden såsom produktion, transport och konsumtion, kvalitet och smakupplevelser. Förändringen mot en kvalitativ matkultur.
Inspirationsdagarnas innehåll:
- Styckningsdelar
- Vad är kvalitet/ smak
- Från jord till bord/ råvarukännedom
- Säsongråvaror av ekologiska produkter/ smakupplevelser
- Nationella gastronomiska trender
Totalt 4st inspirationsdagar
Ingen deltagaravgift!
För mera information kontakta Kristina Linde tfn. 050-572 4153
Sista anmälningsdagen: 3 juni 2014 kl. 16.00, anmälningarna skickas till micaela.strom@nsl.fi, tfn 044-380 7771